Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kolmen vuoden kohtalo

Posted 9/6/2017

Kohta on kulunut kolme vuotta siitä, kun Voikukkalapset ry perustettiin. Paljon on tapahtunut tänä aikana. 

Järjestin monta vuotta sitten hyväntekeväisyyskonsertin vankien lasten hyväksi. Tapahtuman jälkeen Kriminaalihuollon tukisäätiön silloinen toiminnanjohtaja ja saman säätiön viestintävastaava ehdottivat minulle, että minun tulisi perustaa yhdistys vankien lasten tueksi. 

En olisi uskonut, että siitä ideasta kasvoikin järjestö, jossa minulla on kunnia olla puheenjohtaja. 

Kolmen vuoden aikana olemme saaneet luotua uudenlaisen konseptin, jonka haluamme leviävän maanlaajuiseksi. Hanke on nimeltään ”Tunnista kykysi”, jonka toteutamme yhteistyössä Aseman Lapset -yhdistyksen kanssa. 

Tunnista kykysi on tarkoitettu 12-17 -vuotiaille syrjäytymisvaarassa oleville lapsille ja nuorille. Hankkeessa nuoret pääsevät artistien mentoroimana tekemään musiikkia. Nuoret pääsevät ilmaisemaan itseään ja purkamaan pahoinvointia paperille. 

Mikä parasta, jos nuori vaikka sattuisikin tunnistamaan kykynsä tehdä musiikkia, hänen itsetuntonsa kasvaa hankkeen aikana roimasti. Silloin tapahtuu ihmeitä. Hankkeesta löydät tarkempaa tietoa toiselta välilehdeltä. 

Yhdistyksemme toiminnan tarkoitus on auttaa lapsia ja nuoria löytämään potentiaalinsa, kukkimaan kuten voikukat betonin ja asfaltin keskelläkin.  

Toinen iso projekti, jonka toteutimme yhteistyössä Kriminaalihuollon tukisäätiön kanssa, oli opaslehtinen Suomen peruskouluihin. 

Informatiivinen lehtinen on suunnattu peruskoulujen henkilökunnalle ja se kertoo, mitä koulu voi tehdä, kun koulussa on vankeusrangaistusta suorittavan lapsi. Halusimme opaslehtisellä hälventää ennakkoluuloja, joista vankien lapset saattavat kärsiä. Halusimme myös kertoa, mitä koulu voi asiassa tehdä sekä helpottaa koulun ja vankilassa olevan vanhemman yhteydenpitoa. 

Olen erittäin otettu, että sain olla mukana toteuttamassa opaslehtistä, josta tiedän olevan hyötyä monille lapsille. 

On erittäin kivaa, että työllemme annetaan arvostusta ja yhteistyökumppaneidemme määrä kasvaa koko ajan. Minulla on selvä visio, mihin suuntaan pusken Voikukkalapset ry:tä ja olen ihan varma siitä, että hallituksemme, jäsenistömme, tukijoidemme, yhteistyökumppaneidemme ja rahoittajiemme kanssa pääsemme tekemään paljon hyvää vankien lasten tueksi. 

Haluankin kiittää yllämainittuja tähänastisesta matkasta. Jatkakaamme loistavaa yhteistyötä. 

Janne Raninen 
puheenjohtaja

Read the rest of this entry »

Tarvitseeko Suomi vielä yhden lasten tueksi työtä tekevän järjestön?

Posted 3/28/2015

Ajatellen viime aikoina esillä olevia aiheita, niin tarvitsee. Aiheilla tarkoitan uutisointia siitä, kuinka nuoret kahakoivat kaduilla. Muistan nuoruuteni Tukholman lähiöissä kasvaneena.  

Ajatellen viime aikoina esillä olevia aiheita, niin tarvitsee. Aiheilla tarkoitan uutisointia siitä, kuinka nuoret kahakoivat kaduilla. 

Muistan nuoruuteni Tukholman lähiöissä kasvaneena. Meno oli siellä villiä ja elinolot eivät olleet parhaat. Kasvoin suomalaisena Ruotsissa ja tunsin itseni ulkopuoliseksi. Lähiöissämme oli yliedustettuina taloudelliset ja sosiaaliset ongelmat. Nämä tekijät yhdessä läheisväkivaltaa nähneenä loivat minussa turhautuneisuutta, raivoa, välinpitämättömyyttä sekä pelkoa tulevaisuudesta. 

Näiden osatekijöiden summana purkautui turha väkivalta. Katsottuna silloisen nuoren näkökulmasta väkivalta ei ollut turhaa. Oikeutin itselleni väkivallan ulkopuolisuuden tunteella. Koin, ettei yhteiskunta hyväksynyt minua osana yhteiskuntaa, joten keskisormi pystyssä asettauduin yhteiskunnan ulkopuolelle. Todellisuudessa sisälläni velloi paha olo, jonka sain purettua väkivalloin. 

Nykypäivänä mietin kovasti, mitä aikanaan olisin voinut tehdä toisin. Mietin, mitkä tai ketkä osatekijät vaikuttivat minuun sekä miten olisin voinut ehkäistä silloisen nuoren pieleen vievää tietä. 

Jollemme ota historiastamme opiksi, tulemme toistamaan samat virheet loputtomiin. Joten uskon vakaasti, että yhdistäessämme voimamme voimme auttaa ja tukea nuoria löytämään omat kykynsä ja voimavaransa. 

Voikukkalapset ry tulee toimimaan kaikin tavoin ehkäistäkseen nuorten syrjäytymistä, ylisukupolvista rikollisuutta ja pahoinvointia. 

Lopuksi toivotan yhdessä muun hallituksen kanssa tervetulleeksi yhdistykseemme jokaisen teistä, jotka jaatte arvomme ja visiomme. 

Janne Raninen 
puheenjohtaja

Read the rest of this entry »

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme, saat tietoa toiminnastamme sekä tulevista hankkeistamme

Fields marked with * are required.